Технологія іонізації

Що таке іонізація і навіщо вона потрібна

Сьогодні велика кількість професійних електроінструментів для волосся оснащена технологією іонізації, і така ж кількість її не містить. У наших багатьох покупців, часом, виникає питання - а що таке іонізація і навіщо вона потрібна? Дуже часто таке питання ми чуємо від чоловіків, які вибирають подарунок своїй дівчині або дружині. У даній статті ми постараємося докладніше пояснити, що це за технологія така, навіщо вона потрібна і що вона робить.

Технологія іонізації волосся буває пасивна та активна. У нашому інтернет-каталозі по фільтру можна вибрати моделі тільки з активною іонізацією, оскільки пасивна не так ефективна.

Пасивна іонізація, її ще можна назвати природною, можлива, коли в пристрої застосовується турмалін, наприклад, турмалінове покриття пластин випрямляча або плойки. Так само турмалін часто використовується в фенах для волосся. Яскравий тому приклад фен Moser Ventus, у якого використовується турмалінове покриття решітки та внутрішніх компонентів.

Турмалін це природний камінь, який має унікальну властивість - він вивільняє негативно заряджені іони при нагріванні, а так само випромінює м'яке тепло в інфрачервоному діапазоні. У будь-якому покритті, в якому використовується турмалін, є пасивна іонізація, але її інтенсивність вкрай низька і залежить від кількості і якості турмаліну, який застосовується в покритті.

Активна технологія іонізації передбачає оснащення виробу спеціальним пристроєм - іонізатором або іонною гарматою, яка генерує негативні іони в великій кількості. Саме така іонізація становить найбільший інтерес і користь для волосся.

Як діє іонізація на волосся

Щоб зрозуміти як працює іонізація, потрібно трохи згадати структуру волосся. Ми не будемо тут його розкривати, а лише нагадаємо, що кутикула волосся - це зовнішній шар волосини і його захист від навколишнього середовища. Кутикула волосся складається з безлічі лусочок, які щільно накладені одна на одну. Кутикула так само відповідає за віддзеркалення волоссям світла і ковзання по поверхні один одного. Частково, завдяки такій будові кутикули, волосся еластичне і рухливе.

Використання різної хімії, фарбування, стайлінгу, а так само елементарно після миття волосся шампунем лусочки кутикули піднімаються, через що волосся стає тьмяним, неслухняним, малорухливим. Використання випрямлячів, плойок і фенів передбачає вплив на волосся високої температури, що однозначно нічого хорошого здоров'ю волосся не несе, хто б що не говорив. Через дію високої температури через відкриті лусочки волосся втрачає свою природну вологу, яка випаровується через нагрівання через відкриті лусочки кутикули. Коли негативні іони, згенеровані спеціальним пристроєм, насичують волосся, вони змушують кутикулу волосся закриватися. В результаті насичення волосся негативними іонами, кутикула практично миттєво закривається, чим частково вберігає волосся від втрати природної вологи. На малюнку нижче проілюстрована відкрита і закрита кутикула, щоб було наочно зрозуміло.


Таким чином стає зрозуміло, що технологія іонізації ефективно допомагає захищати волосся при використанні випрямлячів, плойок і фенів для волосся. Фени з іонізацією забезпечують дбайливу сушку волосся, завдяки чому волосся буде більш м'яким і рухливим, тому що кутикула закрилася і надала волоссю більшого ковзання. Так само завдяки іонізації волосся стає блискучим, оскільки знову ж таки закрита кутикула відображає більше світла - все просто, а головне ніякого обману.

Випрямляч для волосся з іонізацією так само ефективно допомагає захищати волосся в процесі випрямлення. Коли у випрямлячі застосовується іонізатор, то негативні іони встигають потрапити на волосся в той момент, коли ви переставляєте випрямляч на пасмі і в момент протягування по волоссю.

Скажімо так, іонізація буде дуже корисною в тому інструменті, який Ви застосовуєте вдома на своєму волоссі. Від разового походу в салон краси, майстру не обов'язково мати інструменти з іонізацією, оскільки це дорожче, а по-друге від одного разу так би мовити поганого нічого не трапитися.

Сподіваємося, що даний матеріал був Вам корисний, дякуємо за увагу!

15.03.2019

Коментарі 0